fbpx

Rum og tid.

Rum og tid kom til at fylde en del i ugen der gik. I torsdags havde jeg besøg af min kære ven Kenneth Robert Boggs, vi har studeret psykomotorik sammen og mødes regelmæssig for at reflektere over de emner der optager os. Kenneth har lige afleveret speciale, eller kandidatafhandling i pædagogisk filosofi, som Pædagogisk filosofi studerende på Aarhus Universitet. Rum og tid er bla., kendt fra Einsteins generelle relativitetsteori, men noget der fylder i mange andre sammenhæng. Jeg har længe haft en drøm om at kombinere billedkunst, anden kunst, f.eks., musik, rum, tid og lindring af stress og smerte. Jeg lavede et forsøg i Helligåndshuset i Randers med udstilling af mine billeder, foredrag af Kenneth Robert Boggs og Rosanna Lorenzen, eller ROSYAN, som er hendes kunstnernavn, havde komponeret musik til mine malerier, som hun fremførte med at kombinere elektronisk musik med celloens varme klange og kombinere dette med rummet i Helligåndshuset. Andre kunstnere optrådte også. Søren Søgaard havde lavet melodier til flere sange i højskolesangbogen og fremførte disse til en mandeaften, hvor Peter og Rasmus også sang to sange. Jørgen Breinegaard og Hans Poulsen sang og spillede også. Formålet med disse kombinationer var at give deltagerne en oplevelse, som var noget helt andet end dagligdagen kval med stress og smerte. Flytte fokus fra tunnelsyn til åbent fokus i rummet og bruge rummet i Helligåndshuset kombineret med mine billeder og anden kunst.

Både fredag og lørdag mødte jeg Kristian von Hornsleth, som også kom ind på rum, eller det at kombinere billedkunst og rum, f.eks., i den nye by Hornsleth vin bar i Randers. At flytte billedkunsten fra et galleri f.eks., til en vin bar og bruge rummet til at skabe en anderledes oplevelse, som flytter fokus fra dagligdagens kval og åbner nye døre. Kristian von Hornsleth er optaget af at bruge billedkunsten til at provokere og dermed fange bevidstheden et øjeblik i rummet hellere end tunnelsyn.

En interessant uge med spændende oplevelser, men som Kenneth sagde, jeg kan ikke styre hvilken oplevelse deltagerne har, hvem der kommer til mine arrangementer og hvordan modtagelsen er af mine malerier og arrangementer. Jeg kan male, lave arrangementer og workshops og forsøge at være ét med det jeg laver, f.eks., da jeg maler, at lærred, maling, pensel, jeg´ et og det miljø jeg er i, smelter sammen og er ét. Det er min indsats.

1 kommentar til “Rum og tid.”

  1. Hello, I think your blog might be having internet browser compatibility
    issues. Whenever I take a look at your blog in Safari, it looks fine
    however when opening in IE, it’s got some overlapping issues.
    I just wanted to provide you with a quick heads up!
    Besides that, wonderful blog!

Der er lukket for kommentarer.

Translate »