Casper Matthiesen

Her er et billede, der perfekt viser nogle af de ting, som Ellindur mestrer som kunstner.

Spillet i farverne, og hvordan de komplementerer hinanden, i hvilke han skaber dybde, fokus og en illusion om at objekterne fortsætter ud af billedet.

Jeg nyder altid at se hans spil med farverne og udover at være et meget smukt naturbillede, så er det også et billede, som kan give beskueren associationer til andre ting.

Første gang jeg så billedet, tænkte jeg, at det på en måde repræsenterede livet og dets udfordringer. Hvori bjergene ville repræsentere udfordringer, man møder på sin vej igennem livet, og der altid venter et endnu større bjerg/udfordring i bagrunden, og eftersom det bagerste bjerg, synes at gå op til skyerne, kunne det forstås som, at visse udfordringer aldrig kan ”besejres”.

Der findes nok lige så mange fortolkninger, som mennesker, der har set dette billede.

Og det kan være Ellindur bare har prøvet at indfange et smukt naturbillede, men det er en af de ting, som definere god kunst/kunstnere, at de kan skabe et værk, der kan skabe en dybere mening og berige beskueren, hvilket jeg synes Ellindur igen, har formået med dette værk, og jeg glæder mig umanerligt meget til at se alle hans værker til udstillingerne i Vendsyssel.


Udgivet

i

af

Tags:

Translate »