Elementor #773

TUMLEPLADSEN

Landskabet af klippeøer med stejle bjerge, dybe dale og smalle fjorde afspejler noget ‘overjordisk’ og bliver nærmest guddommelig, når vejrguderne mødes på tumlepladsen. Vejr og natur indhylles af en utæmmet og storslået aura af farvede energier hvor der findes en balance mellem fysisk kraft, blidhed og ubarmhjertighed.
Auraen, der i første øjekast, føles ‘overjordisk’ lægger sig som en beskyttende dyne i vores indre, der er fyldt med samme energier.
Vi bliver éns med billedet der via naturens udtryk formår at give ekko inde i os selv.
Vi finder ro.
Vi finder kraft.
Vi finder os selv.

Vi ser også stormen og uvejret der indimellem liver op.
Vi er – som menneske – lige så stærk og klippefast som det stejleste bjerg, lige så dyb som dalen og lige så elegant og rolig som de smalle fjorde.

Kan du høre vinden?
Kan du mærke vandet?

Hengivenhed og ærefrygt for naturen indtager vores sind og giver os følelsen af at være en del af noget stort. Og det er vi.
Vi er en del af den storslåede og mystiske natur, hvor ikke to orkaner eller to bjerge er éns.
Vi favner det.
Vi oplever det.
Vi lever – i ét – afspejlet af naturens overjordiske evne at gengive det fysiske billede vi oplever i vores usynlige indre.

Tanja Hende

 

Elementor #767

Ellindur Egilstrøð captures the mystique of the landscapes of the Faroe Islands in this minimalist piece.

Ellindur Egilstrøð captures the mystique of the landscapes of the Faroe Islands in this minimalist piece. Paint meets canvas where rock meets ocean, with soft, misty bursts of teal, green and grey mingling to convey the majesty of a vast cliff’s edge. The harshness of the rugged coast comes through perfectly here, for the Faroe Islands coast is famous for boasting dramatic and severe views and Ellindur does not fail to portray that, even in this simplistic, impressionist piece. You can almost smell the ocean air as you soften your eyes over the impressionist seascape, seeing the world through a simpler lens, a delectably wild and childish one.

Ellindur captures the beautiful simplicity of nature and offers a calming retreat for the soul with these bewitching, relaxed and folky visuals. If you look closely, you can see how he hints towards mysterious and moody buildings on the cliff-tops, evoking a sense of the unknown that draws the viewer even further into the dramatic scene.

Kate Smith

Elementor #743

The Paintings that Speak of Nature.

Enthralled by the Faroe Islands’ enchanting natural beauty, I, Ellindur Egilstrøđ, always get some new inspiration whenever my hands pick the color palette.  Summing up the weather phenomenon of Faroe Island with a creative twist is my way to pay tribute to the Gods who gather all the weather here. The paintings I create are more than a perfect blend of tones and hues; you can feel the whole serenity of the Faroe Island’s diverse climate; bright and vibrant in summers, and dark and rumbling in winters. The diversity it holds can inspire any visual artist who has a taste of the real natural art, who loves to cherish the light falling from the sky splitting the snow apart, who feels that warmth being sun-kissed on sunny days and rejoice the calmness and solace Faroe Island is known for.

In my paintings, discover Faroe Island’s four seasons and let these masterpieces add value to your décor.

Elementor #733

Nyhedsbrev fra Midtjyllands Kunst Center uge 52/2020

Færøsk livskraft

Ellindur Egilstrøð arbejder intens med at skildre den færøske naturs temperament og identitet. Han maler i en frigjort stil og rammer en særlig stemning, hvor vi som beskuere kan tage del i den vildskab og frihed, som naturen viser.

Han maler ikke stedbevidste landskabsmotiver, det er erindringsbilleder i en ekspressiv abstraktion. Men man får en virkelighedsfølelse af naturen på Færøerne.

Ellindur Egilstrøð nyder fordybelsen og følelsen af, at tiden står stille. Al hans energi bliver fokuseret i processen med maleriet. Det er tydeligt, at mærke hans udtryksglæde i de dynamiske og livskraftige malerier.

Midtjyllands Kunst Center uge 52/2020

Elementor #697

Jeg ønsker at markere fødselsdagen af et særligt ikon der har haft stor betydning for min kunst – og du kan bidrage med markeringen af hans fødselsdag!

Serien vil være en del af ”Erindringer fra naturoplevelser på Færøerne” og den kommer til at hedde ’My Back Pages’ og en række udstillinger i 2021 under navnet Rolling Thunder Revue.

Denne særlige person bliver 80 år den 24. maj i 2021 og hedder Robert Allen Zimmerman. Han var født i Duluth, Minnesota, USA den 24. maj 1941. Han har i 2016 vundet Nobelprisen i litteratur. Men ikke under sit borgerlige navn, med sit kunstneriske navn Bob Dylan, som så dagens lys for omkring 60 år siden. Bob Dylan har med sine kunstneriske evner været en stor inspirationskilde for mig. Jeg ønsker at markere Bob Dylans fødselsdag med en serie med Erindringer fra naturoplevelser på Færøerne med inspiration fra Bob Dylans sange. Du er velkommen til at komme med forslag til, hvilke sange eller tekst linjer jeg kan bruge og måske med forslag til udstillingssteder.

Elementor #678

Ellindur viderefører 100 år gammel familietradition

Ninna Jalog, Journalist

Tidligere topchef fra Færøerne Ellindur Egilstrøð sagde farvel til sin stressende tilværelse og går nu i fodsporene på sine forfædre. 

Når man tænker på Færøerne, er det første, man associerer med det naturrige land, ikke stress. Det blev dog en hverdags faktor i Ellindurs arbejdsliv, og derfor valgte den nuværende billedkunstner at sige farvel og tak til sit daværende titel som topchef for at fokusere på et håndværk, som han har fået ind med modermælken.

Ellindurs barndom har nemlig været præget af hans fars liv som kunstmaler “Min far gik meget op i at jeg kunne tegne, da jeg var barn. Det var vigtigere, at jeg kunne tegne og male end, at jeg kunne læse og skrive”, og han har derigennem udviklet de færdigheder, som han bruger til at fortælle om sin fortid og sine oplevelser på Færøerne. 

Serien Erindringer fra naturoplevelser på Færøerne kommer fra hjertet og ligger dybt begravet i Ellindurs DNA. Han ønsker at skabe malerier, som sætter gang i en indre proces for at hjælpe andre med at opnå en større selvindsigt. Malerier som giver indtryk af afslapning, ro og nærvær og sætter deres aftryk på publikum. 

Det bringer han til live ved at bruge livskraften fra det færøske landskab, som, han selv nævner, består af grundelementerne som fx ild og vand. samt at tage fat i de mange symbolske modsætninger, som findes i naturen. 

Han har tegnet færøske fantasi landskaber fra, han kunne holde en blyant i hånden, og man kan argumentere for, om dette måske kan være grunden til, at han formår at implementere lige netop, hvad han ønsker hos sit publikum.

Ellindur er født på Eiði på Færøerne i 1960. Det var ikke kun hans far, som var kunstmaler, men også hans fars onkel, som begge var kendte på Færøerne og i dele af Danmark. Udover nærmest at have medførte kreative egenskaber, har Ellindur også modtaget undervisning og vejledning fra flere kendte danske kunstnere og Aarhus Kunstakademi. 

Billedkunstneren mener selv, at kunst er og kan bruges som en terapiform. I disse portrætterede minder fra hans barndom leger han med det færøske lys og vejr, hvilket giver de smukke resultater unikke farver og kombinationer. 

Du kan finde Ellindurs værker på hans hjemmeside eller følge med på hans Instagram, hvor han fremviser sit arbejde. Han har også arrangeret en del unikke udstillinger både i Danmark og på Færøerne, som man kan læse mere om her

Ninna Jalog, Journalist

Elementor #662

100 års familie tradition starter på en tagkvist på Eiði

Her er to billeder, som har enorm stor betydning for mig som kunstner, og som jeg nu har ansvaret af. Det første er en skitse af Elizabeth Taylor (1856-1932) og det andet en skitse af min far, Óli Egilstrøð. 

 
Elizabeth Taylor, eller Miss Taylor, som hun blev kaldt af de lokale beboere, kom til landsbyen Eiði på Færøerne lige før første verdenskrig. Hun fik logi på min farmors og farfars tagkvist, Oliver Øster og Amalie f. Kruse. Miss Taylor var rejsende skribent, kunstner og eventyrer og skrev artikler til Amerikanske tidsskrifter. Miss Taylor får stor betydning og indflydelse, da hun sætter gang i og inspireret andre herrer på Færøerne til at udfolde sine kunstneriske evner. Jeg har fået fortalt, at min fars onkel, Niels Kruse, bliver interesseret i hvordan Miss Taylor tegner blyantsskitser, for sidenhen at male oliemalerier. Niels Kruse bliver den første færøske kunstmaler, som får lov til at deltage til den censurerede udstilling i Charlottenborg, i København med et af sine værker. Således bliver en over 100 års familie tradition med billedkunst skabt på en tagkvist på Eiði.  

Elementor #603

Denne serie med sekst værker er malet til Myndlist i Torshavn og kan ses og købes hos Myndlist • Niels Finsens Gøta 16 • FO-100 Tórshavn • +298 25 95 05 • myndlist@myndlist.fo • Værkerne er alle 50 x 70 cm. Myndlist har solgt nogle værker af denne serie.

 

Elementor #600

Udstilling og fernisering!

Disse ti værker bliver udstillet hos Galleri Sønderborg, Perlegade 57 (Gågaden), 6400 Sønderborg.

Fernisering er lørdag den 5. september 2020 fra kl 11:00 til 14:00.

Elementor #594

Velkommen til en rejse gennem ”erindringer fra naturoplevelser på Færøerne”.

Jeg maler løbende ”Erindringer fra naturoplevelser på Færøerne”, som er en længere rejse gennem naturoplevelser fra Færøerne. Rammen om malerierne er inspireret af den færøske natur og vejr og skifter derfor hele tiden. Malerierne varierer i sit perspektiv og tydelighed i landskabet.

Har det vækket din interesse, så er du velkommen til at følge mig og få en oversigt over, hvor jeg udstiller henne i nedenstående link.

Home

https://www.facebook.com/EllindurArtWork/

https://www.instagram.com/ellindurartwork/