Om Ellindur

Ellindur viderefører 100 år gammel familietradition

Ninna Jalog, Journalist

Tidligere topchef fra Færøerne Ellindur Egilstrøð sagde farvel til sin stressende tilværelse og går nu i fodsporene på sine forfædre. 

Når man tænker på Færøerne, er det første, man associerer med det naturrige land, ikke stress. Det blev dog en hverdags faktor i Ellindurs arbejdsliv, og derfor valgte den nuværende billedkunstner at sige farvel og tak til sit daværende titel som topchef for at fokusere på et håndværk, som han har fået ind med modermælken.

Ellindurs barndom har nemlig været præget af hans fars liv som kunstmaler “Min far gik meget op i at jeg kunne tegne, da jeg var barn. Det var vigtigere, at jeg kunne tegne og male end, at jeg kunne læse og skrive”, og han har derigennem udviklet de færdigheder, som han bruger til at fortælle om sin fortid og sine oplevelser på Færøerne. 

Serien Erindringer fra naturoplevelser på Færøerne kommer fra hjertet og ligger dybt begravet i Ellindurs DNA. Han ønsker at skabe malerier, som sætter gang i en indre proces for at hjælpe andre med at opnå en større selvindsigt. Malerier som giver indtryk af afslapning, ro og nærvær og sætter deres aftryk på publikum. 

Det bringer han til live ved at bruge livskraften fra det færøske landskab, som, han selv nævner, består af grundelementerne som fx ild og vand. samt at tage fat i de mange symbolske modsætninger, som findes i naturen. 

Han har tegnet færøske fantasi landskaber fra, han kunne holde en blyant i hånden, og man kan argumentere for, om dette måske kan være grunden til, at han formår at implementere lige netop, hvad han ønsker hos sit publikum.

Ellindur er født på Eiði på Færøerne i 1960. Det var ikke kun hans far, som var kunstmaler, men også hans fars onkel, som begge var kendte på Færøerne og i dele af Danmark. Udover nærmest at have medførte kreative egenskaber, har Ellindur også modtaget undervisning og vejledning fra flere kendte danske kunstnere og Aarhus Kunstakademi. 

Billedkunstneren mener selv, at kunst er og kan bruges som en terapiform. I disse portrætterede minder fra hans barndom leger han med det færøske lys og vejr, hvilket giver de smukke resultater unikke farver og kombinationer. 

Du kan finde Ellindurs værker på hans hjemmeside eller følge med på hans Instagram, hvor han fremviser sit arbejde. Han har også arrangeret en del unikke udstillinger både i Danmark og på Færøerne, som man kan læse mere om her

Ninna Jalog, Journalist


Udgivet

i

af

Tags:

Translate »