fbpx

Elizabeth Taylor (1856-1932)

100 års familie tradition starter på en tagkvist på Eiði

Her er to billeder, som har enorm stor betydning for mig som kunstner, og som jeg nu har ansvaret af. Det første er en skitse af Elizabeth Taylor (1856-1932) og det andet en skitse af min far, Óli Egilstrøð. 

 
Elizabeth Taylor, eller Miss Taylor, som hun blev kaldt af de lokale beboere, kom til landsbyen Eiði på Færøerne lige før første verdenskrig. Hun fik logi på min farmors og farfars tagkvist, Oliver Øster og Amalie f. Kruse. Miss Taylor var rejsende skribent, kunstner og eventyrer og skrev artikler til Amerikanske tidsskrifter. Miss Taylor får stor betydning og indflydelse, da hun sætter gang i og inspireret andre herrer på Færøerne til at udfolde sine kunstneriske evner. Jeg har fået fortalt, at min fars onkel, Niels Kruse, bliver interesseret i hvordan Miss Taylor tegner blyantsskitser, for sidenhen at male oliemalerier. Niels Kruse bliver den første færøske kunstmaler, som får lov til at deltage til den censurerede udstilling i Charlottenborg, i København med et af sine værker. Således bliver en over 100 års familie tradition med billedkunst skabt på en tagkvist på Eiði.  
Translate »