Erindringer fra naturoplevelser på Færøerne.

Erindringer fra naturoplevelser på Færøerne.

Erindringer fra naturoplevelser på Færøerne, er en serie med værker af naturoplevelser. For mig er det naturligt at det er erindringer fra Færøerne, men det kunne måske også være Shetlandsøerne, Island, Norge, eller måske noget helt andet. Måske den jyske hede?

Lidt refleksion om erindringer, eller det at erindre.

Ifølge Den Danske Ordbog betyder erindring, ”forestilling i bevidstheden om noget som man tidligere har set, hørt eller oplevet” eller ”fremkalde erindringen om; få til at huske på”. Ifølge Pia Søltoft, ph.d. og lektor i etik og religionsfilosofi med særligt henblik på Søren Kierkegaard ved Københavns Universitet og leder af Søren Kierkegaard Forskningscenteret fra 2010-2013 og forfatter til flere bøger og videnskabelige og populære artikler relateret til Søren Kierkegaard, er det at erindre ifølge Kierkegaard måske noget dybere og af større betydning end det vi i hverdagen forbinder med at erindre.

Erindringen vil hævde et Menneske den evige Continuitet i Livet og sikkre ham, at hans jordiske Tilværelse bliver uno tenore, eet Aandedrag, og udsigeligt i Eet. (Søren Kierkegaard)

Erindring er ifølge Kierkegaard altid subjektivt og din egen oplevelse og du erindrer kun det, der er væsentligt for dig selv. Således vil min erindring og din erindring aldrig blive den samme, men en meget personlig oplevelse, eller refleksion. Men ifølge Kierkegaard gør man noget med sig selv når man forholder sig erindrende til sin fortid. Erindringen er således langt mere end et minde.

Måske betyder vores erindringer langt mere for nu ‘et og vores fremtid end vi tænker over i vores hverdag?

 

Den stille uge, som starter i morgen søndag den 5. april til lørdag den 11. april (2020) eller dimmelugen, bliver måske særdeles stille i år pga., Corona og måske en god lejlighed til at give os tid til at erindre og øve os i den kunst det er at erindre. Jeg håber at mine billeder kan inspirere dig og sætte gang i noget. Husk at det er ikke noget rigtigt eller forkert, sand eller falsk. Erindringen er din personlige oplevelse. God dimmeluge til dig og god Påske.


Udgivet

i

af

Tags:

Translate »